Det händer saker

Hej på er som är intresserade av fiber.

I dag fick vi följande meddelande från Magnus från TBAB:

Vi förbereder för att kunna starta bygget med fiber ut från Trelleborg ner till Skåre redan i december. Vi har fått igenom de grävtillstånd där vi behöver från kommunen för att sätta brunnar i kanalisationen på vägen ut till Skåre, (vi kan inte blåsa igenom hela sträckan på en gång).

Den sista biten ner till Kämpingevägen går genom privat mark och vi är igång med att säkra den sträckan. Vi har inte fått tag i markägaren ännu, den sträckan vi vill gå längs markvägen tillhör någon som bor uppe i Stockholm.

Entreprenör som vi använder oss av är infratek och FNC (fiber network consulting), kan vara bra för er att känna till om ni ser deras bilar i området.

Så det händer saker även om det ännu inte är synligt för oss.

/Josephine

Om Josephine

Jag har bott i Skåre sedan drygt 10 år tillbaka. I huset på Kämpingevägen bor förutom jag, Saga 9 år och sambo Urban. När vi flyttade hit blev det en chock för Urban och mig hur dålig internetuppkoppling som erbjöds. Visst det har blivit bättre men för att täcka våra behov är vi ännu inte i hamn. Med en bra och säker uppkoppling behöver vi inte som idag fundera på om vi kan jobba hemifrån. Vi kan se på filmer i den kvalitet vi vill och när vi vill. Detta är bla punkter som varit min drivkraft i detta projekt.