Skåre Boule Open 2018

Skåre Boule Open 2018

Så har Skåre inlemmats i den stora boule-familjen. Man har nämligen hållit sin första tävling på den nyanlagda boulebanan strax bakom Skåre byalags hodda. ”Skåre open” var det stolta arbetsnamnet och det blev en ”olidligt spännande” tillställning. Ett tjugotal personer deltog i olika lag-konstellationer under överinseende av två kunniga representanter för Trelleborgs bouleklubb, Gunilla och Marcus, mor och son. Dessa gav inledningsvis en behövlig orientering i boulens speciella regler och sedan brakade det loss. Kulorna ven som på Karl XII:s tid, alldeles intill Skansarna, och så småningom utkristalliserade sig två final-lag som skulle spela fram till det magiska talet 13 poäng.

Det var lag Callan och lag Jonsmeden. Dessa lag följde varandra hack i häl ända intill det bistra eller lyckliga slutet då det ena laget slagit in eller rullat in den 13:e poängen. Och det var lag Callan som uppnådde detta lyckonummer. I laget ingick Peter och Sabina Callan samt Malte och Ture Callan.

Lag Jonsmeden med Gustav och Lotta Jonsmeden och Freja och Tuva Jonsmeden samt Andreas Hjalmarsson kämpade väl och det hela hade, likt fotbolls-VM kunnat sluta hur som helst. Men hur som helst, även om Callan- och Jonsmeden-lagens lite äldre representanter skötte sig utomordentligt, så var det de unga deltagarna i dessa båda lag, Malte och Ture och Freja och Tuva, som kammade hem de största applåderna. Med all ära! De fyra ungdomarna visade med besked att boule inte bara är en pensionärsidrott utan en tävlingsform för alla. Och inte så lätt att utöva.

Vinnarna i denna första Skåre open i boule, i Skåre byalags regi, tillhandahöll hela tusen proffsiga kronor med det bestämda förbehållet att pengarna skulle gå till valfritt välgörande ändamål.

En ståtlig vandringspokal visades upp, en typisk fransk boule-spelare i aktion, och där skall det vinnande laget få sina namn förevigade, d v s inristade. Dessutom delades det ut ett pris för bästa franska utstyrsel. Detta tillföll Anders Renström i hård konkurrens med hustrun Agneta, men den sportslige Anders bekände att det var hustrun som klätt upp honom. Alltså som vanligt: kvinnan bakom allt.

Lag Callan tog hem vinsten på 1000 kronor som skänktes till Barncancerfonden och en ståtlig pokal.
Lag Jonsmeden som trots en eminent insats från Andreas Hjalmarsson missade med 1 poäng att ta hem matchen.. Väl kämpat dock!