Soppluncher

Februari 2018

Sopp-stopp på Skåre. Tack och lov för att sopp-vädret fortsätter här på Skåre. Tack för att det regnar, blåser och är allmänt otäckt.  För det finns nio matglada män i varierande ålder som med hjälp av Trelleborgs golfklubbs kök har beslutat sig för att införskaffa kunskaper i matlagningens mystifierande skrymslen och vrår.

Varje gång de träffas, under ledning av de erkänt duktiga proffs-kockarna på golfklubben, så tillreder de en soppa, som senare, givetvis nytillagad efter receptet, serveras för hugade Skåre-bor till ett mycket facilt pris. Det sker var fjortonde dag.

Hittills har ingen klagat på att det varit någon spik i soppan, däremot har det varit spik-fullt i Skåre byalags lilla ”hodda” när soppan utskänkts till lite genomfrusna individer. Nu senast serverades en delikat soppa på purjolök och potatis. Och ett bättre sätt att umgås och prata om allehanda ting är svårt att tänka sig. Så alla ser fram emot att det dåliga vädret håller i sig. Och det kan vi nog tryggt utgå ifrån. Annars får vi klaga på Anderslövs-meteorologen Nils. Han kan väl få soppa, han också, om han sköter sig.

 

Sopplunch feb

 

 

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *