Skåreboträffar – Detta har hänt 2022

Skåreboträff på Uniformsmuseet i Klagstorp 15.2

Uniformsmuseet i Klagstorp

Ägaren och den eminente guiden Nicklas Östergren skrev såhär på Facebook:

Intensiv arbetsvecka – I tisdags hade vi en bokad visning för Skåre Byalag med två guidade rundturer och fika i Kaféet efteråt. Trevliga och intresserade grupper som vi hoppas att se här igen framöver 🙏👍!

Vi var 23 st som fick en fantastisk guidning och dessutom en riktig gofika.

 

 

Skåreboträff – Hälsa för alla 4.5 i byahoddan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pia Andersson berättade om sitt arbete för WHO Europé med stationering i Köpenham och med arbete också i Sovjet, Ostpakistan, Turkiet mm. Pias roll är att se till att donationer får full effekt och inte försvinner i korruption eller används felaktigt.
Byahoddan var full av frågvisa personer och vi fick verkligen en inblick i en helt ny värd.

Skåreboträff – Ny Carlsberg Glyptotek 17.5, Köpenhamn

Vi var ett 20-tal skårebor som tog tåget till Köpenhamn. Vår egen Christina Lundgren Jönsson serverade oss först picknick i foajen och guidade oss därefter på en utställning med konst av Suzanne Valadon (modell, konstnär, rebell). En intressant utställning och med en fantastisk guidning som gav oss så mycket mera än om vi hade gått på egen hand. Vi vandrade därefter runt på Glyptotekets ordinarie utställning och avslutade Köpenhamnssejouren med ett besök på Restaurang Karla.

Skåreboträff – Picknick i Nisses oas 5.7

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ett 20-tal skårebor hade packat mat och dryck och samlades till allsång och picknick i Nisses vackra oas. Göran Christensen underhöll med sång och spel och det blev allsång med både Calle Schewen och Öppna landskap. En verkligt fin kväll.

Skåreboträff – Kyrkogårdsvandring på Maglarps nya kyrkogård 9.8, ett samarrangemang med Hammarlövs församling

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inger Krigström, komminister emerita, guidade oss på kyrkogården med både fakta och historier. Många fyllde i med egna skrönor och egen vetskap om förfäderna. Vi var många i gruppen som var släkt både med varandra och med de som ligger begravda på kyrkogården.
Vädret var på vår sida och kvällen avslutades med förfriskningar på kyrkogården.