Skåre Open blev succé

Vad heter ”Hole in one” på Skårespråk. ”Holled” är ett känt begrepp på Skåre. ”Holled” finns vid pirarmarna i inloppet till Skåre hamn. Så på ett tänkt Skårespråk borde det bli ”Holled i itt”.
Nu blev det inget ”Hole in one” när ”Skåre Open” avverkades på Trelleborgs golfklubbs arena fredagen 12.8. 21 spelare ställde upp till en kamratlig handicap-tävling över 18 hål och när det kom till den avslutande festmåltiden, med catering från Trelleborgs Golfklubb, i Skåre båtklubbs lokal, där prisutdelningen skedde, hade sällskapet förökat sig till 33 personer eftersom även spelarnas kontrahenter fick följa med.

”Skåre Open” tillhör förvisso inte de mera kända golftävlingarna, men den har de facto avgjorts i 20 år. Tävlingen initierades av Hans Ahlström och hans fru Bodil och var en sommarfest med golf för deras vänner och bekanta fram till förra året.

Från i år har Skåre Byalag tagit över tävlingen för alla golfspelande Skårebor och nära vänner. Det har således blivit lite mera open.

Dagarna före den nya upplagan av ”Skåre Open” skulle spelas så rådde ett bistert och regnigt väder, men när man väl kom till utgångsslaget så solade det upp. Det spelades en poäng-boggie och första Skåremästaren i den nya regin blev Tom Magnusson på 34 poäng. Men det var jämnt så det förslog. Poänglistan såg ut så här:
Tom Magnusson 34
Christer Ekström 34
Leif Larsson 33
Jan Andersson 33
Håkan Svensson 32
Sten Axel Persson 32

Agneta Renström blev bäst av de kvinnliga deltagarna med 28 poäng och i lagtävlingen segrade trion Håkan Svensson, Jan Andersson, Anders Renström med 71 poäng.
Fina priser utdelades. Hans och Bodil Ahlström hade donerat ett vackert vandringspris, två förnämliga putters delades ut och olika sponsorer hade sett till att nästan ingen av de tävlande gick lottlös.
Så sammanfattningsvis kan väl sägas att tävlingen som sådan blev en lyckosam ”Hole in one”.
Och den fortsätter nästa år. Var så säkra på det!

Mvh

Byalaget

golf-1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1. Skåremästaren Tom Magnusson.

 

 

 

 

golf-2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Agneta Renström bästa dam.

 

 

 

golf-3

 

 

 

 

 

 

3. Bästa laget fr v Jan Andersson, Håkan Svensson och Anders Renström.

 

 

golf-4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4. Bodil och Hans Ahlström med vinnaren Tom med vandringspokalen.

 

 

 

golf-5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5. Vandringspokalen på hedersplats på Pliggagränd 2.