Skåre Hamn 80 år!

VI GJORDE DET IGEN!

Ett stort tack till er alla som bidrog till att göra firandet av Skåre Hamns 80 års jubileum till en sådan succé.

Vi har återigen satt Skåre Fiskeläge på kartan.

Sporrade av förra årets succé genomförde vi Skårebor tillsammans med Trelleborgs Turistcenter ytterligare ett fantastiskt evenemang.

Återigen hade vi tur med vädret även om starten såg mörk ut. Nytt för i år var både ett större fokus på barnaktiviteter som hoppborg, ansiktsmålning, godisregn och framför allt SjörövareMange & Katta Pirat. Det var härligt att se alla barnen framför scenen.

En rolig episod uppstod på parkeringen när en förare av en mycket dyr bil tyckte att 20kr var för dyrt. Tim fann sig och svarade att det kostar 20kr och då ingår ansiktsmålning. Föraren betalade.

Nytt var även mer fokus på fisket – hjärtat i ett Fiskeläge. Fisksoppan blev oerhört populär och tog snabbt slut. Detsamma gjorde både ål-försäljningen och Åla-lotteriet. Även sillamackorna och kakorna i kafeterian tog slut.

Ytterligare en nyhet var naturligtvis invigningen av vårt fiskemuseum som blev både uppskattat och välbesökt. Rök och doft från tjäregytan inramande öppnandet.

Tacket riktar vi naturligtvis till alla er funktionärer – ett 60 tal – men naturligtvis också till alla medverkande musiker, utställare, försäljare, sjöräddning, räddningstjänst, sjöscouter och sist men inte minst våra generösa sponsorer Ica Maxi, Trelleborgs Allehanda och Trelleborgs Kommun.

 

 

Projektgruppen

Agneta Renström, Christer Ekström, Ann-Britt Andersson, Håkan Svensson, Alf Olsson och Bengt Werner, Skåre Byalag, Hans Ekström Skåre Fiskares Intresseförening, Kenneth Lundgren Skåre Båtklubb och Veronica Larsson Trelleborgs Turistcenter.