Nya aktiviteter på gång! Häng med!

7 maj kl 10.00   –  Strandrensning med servering av varmkorv.

Skåre deltar i kommunens satsning i Håll Sverige Rent.

Ta med familjen och lär känna någon granne samtidigt som vi gör snyggt på våra stränder och får undan plast mm även för djurlivet.  Vi utgår från Byahoddan vid hamnen.

 

**************************************

 

12 maj kl 19.00  –  Båtklubbens hus

’ÖSTEN MED RÖSTEN.

Som avslutning på vårens Skårebokvällar kommer här ett kåseri i ord, toner och bilder av Christer Borg om sångaren, musikanten och underhållaren Östen Warnerbring, som avled 2006, 71 år gammal. Östen fick sitt genombrott i mitten av 60-talet, när många av hans skivor hamnade på Svensktoppens första plats och när han flera somrar i rad var den mest bokade artisten i folkparkerna. Han etablerade sig också som en av våra främsta krogshowartister. Senare under sin långa och framgångsrika karriär tog Östen Warnerbring avstånd från schlagerbranschen och gjorde sig i stället känd som en framstående vistolkare av bland andra Hjalmar Gullberg och Fritiof Nilsson Piraten.

Christer Borg arbetade i 35 år som nöjesjournalist på Kvällsposten i Malmö och följde Östen under nästan hela hans karriär. Hösten 2015 utkom han med en bok om Östen Warnerbring på KIRA Förlag, ”Östen med rösten – sångare, musikant och underhållare”.

Kostnad för kvällen är 100 kr /person.  Då ingår två danska smörrebröd, öl/vatten och kaffe.  Ett glas vin kan köpas till för 20,-.

Anmälan senast 5 maj till    elisabeth@mansell.se

Först till kvarn gäller.

 

************************************

 

14 maj kl 10.00  –  Årsmöte i Byalaget (Båtklubbens hus vid hamnen) samt invigning av ny Boulebana !

Efter mötet inviger vi vår nya Boulebana (placerad bakom Byahoddan),  vi får en enkel lektion av ett ”pro”, och alla är välkomna att prova på – en trevlig aktivitet för alla åldrar.  I samband med invigningen serveras korv m bröd, öl/vatten, juice.

 

************************************

 

10 juni kväll (prel. – sep. meddelande kommer)  –  Picnic/korvgrillning i Nisses oas vid Skansarna.