Final Sopplunch

Vilken final.

Torsdagen den 22 mars var det stor final för matlagargänget på Skåre, numera tio tappra ”pojkar” som i Skåre byalags regi och med hjälp av kockarna på Trelleborgs Golfklubb har försökt utradera underläget i kokkonsten gentemot superduktiga kvinnliga förebilder. Eftersom det var torsdag, vad annars kunde man servera som sopplunch – ja, just det. Ärtsoppa!! Nu är det så att varm punsch serveras vanligtvis med ärtsoppa och tillbehör, men vid kristillfällen, kalla dagar med blåst och yrsnö, kan man, som Kajsa Varg sägs ha sagt, vända på steken och göra tvärtemot. Så här, i Skåre båtklubbs lokal, stod ärtsoppan i fokus, men det smög sig nog in ett och annat värmande glas.

Flera kungar har kommit till Skåre, men Erik XIV kom inte till sopplunchen, han hade redan förätit sig på denna kulinariska rätt. I övrigt så infann sig Skåre-borna mangrant och efter ärtsoppan så begåvades de med två goda hembakade kakor. Och kaffe därtill. Ja, innan hade de till soppan fått gott hemlagat bröd och delikat ost.

Utanför den trevliga lokalen hade nordosten vridit till sydväst. Men då många i församlingen inte är obekanta med huvudplagget sydväst, så blev det inget större problem. Vad värre är, skall de så uppskattade soppluncherna fortsätta nästa säsong? Det behövdes ingen handuppräckning för att fastställa att detta var ett allmänt önskemål. För vädret verkar inte bli bättre nästa år, enligt vad han Nils i Anderslöv förutspår. Så det gäller att ta det säkra före det osäkra. Därför kommer det förmodligen att bli sopp-luncher även nästa säsong. Det blir ny sopp-yra, till allmän glädje.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vilken sopp-lunch det blev i Skåre byalags regi. Ärtsoppa!!